Pilates

Wil jij graag een training volgen waarbij je hele lichaam aan bod komt, zonder enorm uitgeput te raken, maar waarmee je wel heel je lichaam traint?  

Kom dan een Pilates-les volgen. 

Pilates is een trainingsmethode die is ontwikkeld door Joseph Pilates. Dit deed hij bijna een eeuw geleden. Vanaf dat moment is Pilates één van de populairste manieren om fit te worden en het lichaam te trainen.   

Joseph Pilates ontwikkelde een serie oefeningen die helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. Hij geloofde namelijk dat ademhaling, houding en je leefstijl bijdraagt aan een goede gezondheid van lichaam en geest.   

De trainingsmethode van Pilates is bijzonder omdat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van het lichaam. Daarom train je met Pilates je core-stabilitiy ook wel het ”powerhouse” genoemd.     

Door je ademhaling te gebruiken tijdens de oefeningen ondersteun je je core-stability. Daarnaast is Pilates een body & mind methode. Door de 6 basisprincipes toe te passen zal je focus hebben op je lijf en je hoofd.  

Pilates heeft veel gezondheidsvoordelen:

Je versterkt je buikspieren

Stabilisatie van de wervelkolom

Verbeterde houding

Verbeterde balans, zowel mentaal als fysiek

Verbeterde lenigheid

Verbeterde coördinatie

Soepelere bewegingen

Begeleiding

Tijdens de lessen is er veel persoonlijke begeleiding. 

Er is aandacht voor het correct uitvoeren van de oefeningen. En daarnaast is het ook heel erg leuk. 

Vraag een gratis proefles aan

Volg een gratis proefles, kom ook sporten met de sportkaart of de gelre pas

Contact opnemen

Email: kleurrijklevenengeluk@gmail.com

Telefoonnummer: 06-11032296