Yoga & Stoelyoga

Yoga & stoelyoga   

Bij Kleurrijk leven en geluk kan je yoga en stoelyoga lessen volgen.  
Tijdens de yogalessen doen we verschillende oefeningen deze oefeningen worden ook wel asana’s genoemd. Deze klassieke houdingen zijn ontworpen om je lichaam te stretchen en te versterken terwijl je je geest leeg maakt en kalmeert. Elke houding heeft specifieke voordelen voor het lichaam, van het trainen van je buik en billen tot het versterken van je armen of benen.   
Ademhalingsoefeningen en meditatie zijn minstens net zo belangrijk en komen ook uitgebreid aan bod.  

Maar wat is yoga dan precies? 

Yoga is manier om ons lichaam en geest tot rust te krijgen. En het is meer dan alleen oefeningen doen. Door middel van ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en meditatie brengen we met yoga eenheid in ons lichaam en in onze geest. We staan in ons dagelijks leven de hele dag aan en zijn in onze gedachtestroom constant bezig met oordelen, wat we allemaal moeten doen of hebben gedaan.  Hierdoor kan het huidige moment aan je voorbijgaan. Yoga helpt je om in het nu te leven en te genieten van dit moment. Bij yoga gaat het over respect voor jezelf en je omgeving en er niets van vinden, en het nu te aanvaarden, ook al is dat soms helemaal niet prettig of fijn. Ook dat hoort bij het leven en mag er zijn.    Daarnaast betekent aan yoga doen tijd nemen voor jezelf.   Er zijn heel veel soorten yogastijlen, Hatha yoga is een yogastijl die zich vooral richt op de ademhaling en tijdens de oefeningen je stressniveau te verlagen. Deze yogavorm is geschikt voor alle niveaus en waarvoor het niet nodig is lenig of flexibel te zijn. Daarom is bij kleurrijk leven en geluk juist deze stijl ik die voornamelijk aanbied. 

Yoga is voor iedereen geschikt en ook iedereen kan het doen.   
Maar je kunt in je leven te maken krijgen met fysieke en mentale klachten. Deze kunnen erg hinderlijk zijn.  
Dan kan yoga je echt verder helpen. Uiteraard moet je met deze klachten ook een arts raadplegen, maar je kan deze pijn verlichten met yoga. De lessen zijn medisch verantwoord en daarnaast indien gewenst ook uitdagend.
Dit komt omdat yoga enorm veel gezondheidsvoordelen heeft zoals:  

Het verbetert je houding 

Vermindert pijn  

Helpt bij de spijsvertering

Verstevigt je gewrichten  

Vermindert depressieve gevoelens en stress

Geeft energie

Het zorgt dat je bloeddruk verlaagd  

Zorgt voor een betere ademhaling   

Stoelyoga

Stoelyoga is een rustige variant van yoga. Je hebt er geen matje of speciale kleding voor nodig en het kan op elke willekeurige stoel worden gedaan. Bij stoelyoga zijn de bewegingen rustig en laagdrempelig en is daarom toegankelijk voor iedereen ongeacht je leeftijd, lichamelijke conditie, lenigheid of kracht. Het is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd.  Stoelyoga zorgt er niet alleen voor dat je lichamelijk in beweging blijft, ook je geest wordt kalmer door de rustige adem-meditatie oefeningen.

Stoelyoga is met name geschikt voor ouderen, mensen met een fysieke beperking, en mensen met een zittend beroep.

Tijdens de stoelyoga lessen heb ik genoeg persoonlijke aandacht voor jou en jouw fysieke mogelijkheden en beperkingen. Ik zeg bewust mogelijkheden eerst, omdat ik daar graag naar kijk. Naar wat je nog wel kan, er is altijd ruimte om een oefening aan te passen of intensiever te maken.

Als je veel zittend werk doet kun je veel last krijgen van je schouders, nek en rug. Een kwartiertje stoelyoga in je pauze kan al verlichting bieden. Door even je lichaam los te maken en je geest te ontspannen kun je energiek en zonder pijn de rest van je werkdag tegemoet gaan.

Vraag een gratis proefles aan

Volg een gratis proefles, kom ook sporten met de sportkaart of de gelre pas

Contact opnemen

Email: kleurrijklevenengeluk@gmail.com

Telefoonnummer: 06-11032296