Yoga

Tijdens de yogalessen doen we verschillende oefeningen deze oefeningen worden ook wel asana’s genoemd. Deze klassieke houdingen zijn ontworpen om je lichaam te stretchen en te versterken terwijl je je geest leeg maakt en kalmeert. Elke houding heeft specifieke voordelen voor het lichaam, van het trainen van je buik en billen tot het versterken van je armen of benen.

Echter zijn de ademhalingsoefeningen en meditatie net zo belangrijk en komen ook deze aan bod.

Yoga

Een betere houding 

Vermindert pijn 

Helpt bij de spijsvertering  

Verstevigt je gewrichten 

Vermindert depressieve gevoelens en stress 

Geeft energie

Het zorgt dat je bloeddruk verlaagd  

Zorgt voor een betere ademhaling  

Maar wat is yoga dan precies?

Yoga is manier om ons lichaam en geest tot rust te krijgen. En het is meer dan alleen oefeningen doen. Door middel van ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en mediatie brengen we met yoga eenheid in ons lichaam en onze geest. We staan in ons dagelijks leven 24 uur per dag aan en zijn in ons gedachten constant bezig met oordelen, wat we allemaal moeten, of  hebben gedaan.

Hierdoor kan het huidige moment aan je voorbijgaan. Yoga helpt je om in het nu te leven en te genieten van dit moment. Bij yoga gaat het over respect voor jezelf en je omgeving, en het nu te aanvaarden, ook al is dat soms helemaal niet prettig of fijn. Ook dat hoort bij het leven en mag er zijn.
Het is een vorm van ’‘bewegende meditatie”. Je leert aandacht geven aan wat je voelt in je lichaam en eventuele klachten te accepteren en te verzachten.

Daarnaast betekent aan yoga doen tijd nemen voor jezelf.
Er zijn heel veel soorten yogastijlen,   Hatha yoga is een yogastijl die zich vooral richt op de ademhaling en tijdens de oefeningen je stress niveau te verlagen. Deze yoga vorm is geschikt voor alle niveaus en daar hoef je niet lenig of flexibel voor te zijn. Daarom is bij kleurrijk leven en geluk juist deze stijl die ik aanbied.

Yoga is voor iedereen geschikt en ook iedereen kan het doen.  

Echter kan je in je leven te maken krijgen met fysieke en mentale klachten. Deze kunnen erg hinderlijk zijn, ik weet er helaas zelf alles van. 

Ik kwam nauwelijks meer buiten, had fysieke en mentale klachten en had vooral heel veel oordelen over mezelf en de wereld. 

Ik ging op zoek naar wat mij zou kunnen helpen om mij fysiek en mentaal weer beter te kunnen gaan voelen en ben yoga gaan doen. Dit heeft letterlijk mijn leven veranderd. Ik kreeg langzaam weer vertrouwen in mijn lichaam, mijn klachten verminderde en ook werd de zwarte wolk die boven mij hing weg en kwam er weer ruimte voor kleur, geluk en creativiteit.  
Herken jij dat ,je hebt innerlijke onrust, mirgraine, nekpijn, rugpijn, schouderpijn,  overprikkeling, (spannings)hoofdpijn en slaap slecht. 
Of heb je last van atrose, oseoprose, astma, borstpijn, spit,  hielspoor, verstopping, prikkelbare darm, liespijn, kuitkrampen, lopersknie, spataderen of achillespees klachten.  Misschien ben je net als ik wel hypermobiel,  hebt veel last van hormonale klachten, burnout of andere psychische aandoeningen zoals angststoornis, eetstoornis, dwang of depressie.  

Vraag een gratis proefles aan

Volg een gratis proefles, kom ook sporten met de sportkaart of de gelre pas

Contact opnemen

Email: kleurrijklevenengeluk@gmail.com

Telefoonnummer: 06-11032296