Danslessen

Dansen is een sport, een kunstvorm met lichaamsbewegingen die gedaan worden op muziek. Bij mij is iedereen een danser ongeacht je achtergrond, fysieke of mentale beperkingen. De dansen zijn zo gemaakt dat iedereen mee kan doen.
We focussen op motorische, sociale, en lichamelijke ontwikkeling. Het bewegen op muziek geeft plezier en is daardoor heel goed voor je zelfvertrouwen. Dat dansen niet alleen goed is voor je lijf maar ook voor je hersenen benadrukt Erik Scherder (neuropsycholoog): “Als je danst bouw je een cognitieve reserve op.” Dat komt doordat je bewegen combineert met muziek. Je doet iets uitdagends, iets wat moeite kost. Daarmee stimuleer je je hersenen om nieuwe verbindingen te leggen.

Waarom is dansen goed voor je ?

  • Het is een goede cardio training, je verbrandt veel calorieën en je gaat je er fit van voelen.
  • Het is goed voor je hersenen. Omdat de bewegingen snel gaan, train je hiermee je reactiesnelheid. Daarnaast zorgen de bewegingen die je met dansen maakt voor nieuwe hersencellen en dat de verbinding tussen de hersenen cellen sterker wordt.
  • Het vermindert stress. Dit komt omdat er endorfine wordt aangemaakt, dit is een stofje dat er voor zorgt dat je je blijer en gelukkiger voelt.
  • Het vergroot je zelfvertrouwen, je merkt dat de bewegingen steeds natuurlijker aanvoelen en je naar voren durft te treden.
  • Het brengt je in contact met anderen. Door samen te bewegen, lachen en te genieten van de muziek heb je het erg leuk met elkaar.

Naast de reguliere danslessen, geef ik ook danslessen aan specifieke doelgroepen. Zoals mensen met een niet-aangeboren hersenletsel of licht verstandelijke beperking.

Wil jij ook danslessen op maat voor organisatie of specifieke doelgroepen?

Neem dan contact op.

De lessen zijn zo opgedeeld dat we 25 minuten dansen, 5 minuten pauze houden en dan nogmaals 25 minuten dansen. Zo is het voor iedereen goed vol te houden.

De muziek en bewegingen stem ik af op de deelnemers in de groep.

Wil je niet meer stil zitten maar juist lekker dansen op muziek?

Meld je dan aan voor een proefles en vraag naar de mogelijkheden.

Want het motto van kleurrijk leven en geluk is een sportief lichaam en kleurrijke geest voor iedereen!

 

Vraag een gratis proefles aan

Volg een gratis proefles, kom ook sporten met de sportkaart of de gelre pas

Contact opnemen

Email: kleurrijklevenengeluk@gmail.com

Telefoonnummer: 06-11032296